Градуси мають значення
29.06.2010
Градуси мають значення. Не лише в алкогольних напоях чи глобальному потеплінні. Експерти з гігієни харчування кажуть: кожен додатковий цельсій зі знаком плюс змінює мікробіологію м'яса в геометричній прогресії. Що може призвести до харчового отруєння. Окрім м’яса спеки бояться молоко і навіть солодка вода.
Оптимальна температура для збереження якості більшості продуктів харчування менше 5 градусів за Цельсієм. І вища за 60, якщо це термічна обробка. Це одна з п’яти стратегій безпеки харчових продуктів, яку розробила всесвітня організація охорони здоров'я. У спеку навіть охолоджуватися слід обережно. Експерти застерігають, навіть солоденька водичка в пляшках стає отруйною.
Забути у спеку слід і про пиріжки, пончики і всю іншу смакоту, особливо з м’ясною начинкою. І про саме м'ясо. У ньому на пекучому сонці розводяться шкідливі для шлунка мікроби. Те ж саме стосується і молочних продуктів. Знавці радять уважно придивлятися до упаковки.
Як світові медики, так і вітчизняні, переконують - оминути харчове отруєння у спеку не складно. Слід тільки дотримуватися головного правила - мити руки. А ще сиру їжу зберігати окремо від готової.
|