Бельгійські пивовари: повний місяць — ідеальний для пива час
24-09-10
Пивовари маленького містечка Перювельз, що на півдні Бельгії довели, що повний місяць — ідеальний час для виготовлення пива
У місті проживає сім’я Кольє, яка виробляє особливе пиво виключно в повний місяць.
"Ми провели кілька тестів і помітили, що бродіння проходить інтенсивніше, активніше", — пояснив власник броварні Caulier Роже Кольє, чий дідусь ще в 1930-х роках почав продавати домашнє пиво.
"Кінцевий продукт був абсолютно несхожим на просте пиво, з більш сильним смаком, який тримається довше звичайного", — додав він.
Як вважають пивовари, повний місяць прискорює бродіння, що скорочує цей процес до п’яти з семи днів і додає смаку пива різкості, не роблячи його при цьому занадто терпким, кажуть поціновувачі напою.
Пиво має золотистий колір і містить 10% алкоголю, що вважається занадто міцним в більшості європейських країн і США, але часто зустрічається в Бельгії, де традиційне зварене ченцями пиво буває 10–12%.
Пивоварня Caulier планує випустити близько 12 тисяч пляшок пива Paix-Dieu Pleine Lune, яке зварене під час повного місяця і почати його продаж 31 жовтня.
|